گیاه شکلات چیست؟

گیاه شکلات چیست؟

فهرست مطالب

گیاه شکلات چیست ؟

این گیاه که با نام تئوبروما کاکائو ( در زبان یونانی به معنی غذای خدایان) شناخته می شود گیاهی بومی در منطقه ی آمازون و حاشیه ی رودخانه ی اورینکو است.

درختان کاکائو از جنوب شرقی مکزیک تا رودخانه آمازون به طور گسترده توزیع شده اند. همانطور که پیش از این نیز اشاره شد این گیاه در مناطق گرم و مرطوب در دمای حدود 20 درجه ی سانتی گراد و در نزدیکی خط استوا رشد می کند.

امروزه با افزایش محبوبیت شکلات در میان مردم تولید کنندگان مزارع دیگری را در مناطقی مانند غرب آفریقا ، جنوب و جنوب شرقی آسیا نیز ایجاد کردند. همین امر موجب گردیده است تا کشور هایی مانند غنا ، ساحل عاج ، نیجریه ، اندونزی و برزیل 79 درصد از تولید کاکائو در جهان را به خود اختصاص دهند.

به طور متوسط حدود 50 دانه کاکائو در غلافی سفید رنگ در هر میوه از این گیاه محصور می باشد.
در هنگام رسیدن میوه ی کاکائو نارنجی رنگ می گردد. در این مرحله کارگران با کاردی مناسب میوه را برش می دهند.

جالب است بدانید دانه های موجود در گیاه به دلیل آنکه ممکن است ماشین آلات به آن ها آسیبی وارد کند با دست جمع آوری می گردند.

دانه های جمع آوری شده را در سینی تخمیر پهن می کنند و در برگ های درخت موز برای انجام عملیات تخمیر به مدت دو الی هفت روز قرار می دهند.

انجام عملیات تخمیر موجب ایجاد طعم و عطر ، جلوگیری از جوانه زنی و از بین بردن خمیر سفید در دانه های شکلات می گردد.
در فرایند تخمیر خمیر سفید رنگ که حاوی شکر و چند میکروارگانیسم (مانند مخمر ها) است ، طعم و عطر دانه های شکلات بهبود می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استفروشگاه