دانستنی ها

انواع مختلف شکلات را بشناسیم!!!

بررسی انواع مختلف شکلات :

شکلات یکی از خوراکی هایی است که در سراسر دنیا طرفداران بسیار زیادی دارد ، این خوراکی از دانه های کاکائو به همراه چربی و شکر تولید می شود. خوردن کاکائو هم خاصیت دارد و هم ضرر. در ادامه در رابطه با فواید و مضرات خوردن  این خوراکی صحبت خواهیم کرد.

 

شکلات به مجموعه ای از محصولات گفته می شود که ترکیبی از دانه های کاکائو، چربی و شکر هستند و با طعم های گوناگون و اشکال بسیار متنوع به بازار می آیند.

اینکه نسبت این ترکیبات چقدر باشد و به ویژه اینکه کاکائو که ذاتاً ماده بسیار تلخی است در این ترکیب چه سهمی داشته باشد، انواع گوناگونی از شکلات را پدید می آورد. علاوه بر اینها، طعم دهنده هایی که به محصول افزوده می شوند و دمای تفت دادن دانه های کاکائو، نوع شکلات به دست آمده را متفاوت می کند.

این انواع متنوع را در دسته های مختلفی قرار می دهند و نام هایی روی آنها می گذارند که بد نیست برخی از آنها را مرور کنیم.

 

شکلات خام

شکلاتی است که فرآوری نشده، با ماده غذایی دیگری ترکیب نشده و گرما ندیده است. این محصول در کشورهایی که صادرکننده دانه های کاکائو هستند تولید می شود و به همان شکل به کشورهای دیگر فرستاده می شود.

شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون
شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون آبان 1ام, 1402


 شکلات سفید

محصولی است که از ترکیب کردن شیر، شکر و کره کاکائو به دست می آید و در آن اثری از کاکائو جامد وجود ندارد.

شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون
شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون آبان 1ام, 1402

 

شکلات شیری

شکلاتی است جامد که از افزودن شیر در یکی از حالت های پودر، مایع یا چگال به شکلات به دست می آید. در دهه ۱۸۷۰ میلادی بود که یک شیرینی ساز سوئیسی موفق شد شکلات شیری جامد تولید کند.

ترکیبات شیر و شکلات تا پیش از آن همگی مایع بودند. بنا بر قوانین دولت آمریکا، حداقل میزان شکلات خالص موجود در شکلات شیری باید ۱۰ درصد باشد. طبق قوانین اروپا، میزان کاکائو در این محصولات نباید از ۲۵ درصد کمتر باشد. در انگلستان و ایرلند این نسبت از ۲۰ درصد مجاز است اما برای فروش آنها در سایر کشورهای اروپایی باید عبارت «شکلات شیری خانوادگی» روی بسته آن نوشته شده باشد.

شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون
شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون آبان 1ام, 1402

 

شکلات شیرین نشده

به آن «شکلات تلخ» یا «شکلات آشپزی» هم می گویند در واقع شکلات خالصی است که در تکه های قالبی به فروش می رسد. از این محصول برای درست کردن انواع کیک، شیرینی، بیسکویت و نوشیدنی های شکلاتی استفاده می شود.

شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون
شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون آبان 1ام, 1402

 

شکلات تیره

به آن «شکلات ساده» یا «شکلات سیاه» هم گفته می شود که با افزودن چربی و شکر به کاکائو درست می کنند. میزان شیر در این نوع شکلات، صفر یا بسیار اندک است. در آمریکا تعریف مشخصی برای شکلات تیره وجود ندارد اما در اروپا به شکلاتی که دستکم از ۳۵ درصد کاکائو تشکیل شده باشد شکلات تیره می گویند. شکلات تیره را هم می توان مستقیما مصرف کرد و هم می توان آن را در درست کردن کیک و شیرینی به کار برد که برای این کار، معمولا از شکلات هایی با درصد کاکائو بین ۷۰ تا ۹۹ درصد استفاده می شود. شکلات تیره خودش به زیرمجموعه های دیگری تقسیم می شود که در زیر معرفی می کنیم.

شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون
شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون آبان 1ام, 1402

 

شکلات نیمه شیرین

شکلات نیمه شیرین بیشتر برای مصارف تولید کیک و شیرینی به کار می رود. شکلات نیمه شیرین، بنا بر تعریف آن در سوئیس، نوعی شکلات تیره است که نسبت شکر در آن نصف میزان کاکائو باشد. اگر مقدار شکر از این حد فراتر برود، محصول به دست آمده را «شکلات شیرین» می نامند.

شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون
شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون آبان 1ام, 1402

 

 

شکلات تلخ شیرین

شکلات تلخ شیرین اگر به شکلات شیرین نشده به میزان کمتر از یک سوم شکر به همراه کره کاکائو و وانیل افزوده شود، شکلات تلخ شیرین به دست می آید. این محصول نسبت به شکلات نیمه شیرین، شکر کمتری دارد و شکلات شیرین نشده بیشتری در آن به کار می رود.

 

پس از تعاریف کلی از انواع شکلات ، در مورد مفهوم شکلات دست ساز نکاتی را به اطلاع  می رسانیم .: 

شکلات دست ساز

شکلات دست ساز به فرایندی گفته می شود که طی آن اعمالی نظیر تمپرینگ ، قالب گیری ، مغزی گذاری ، کاورچر ، بسته بندی تماماً توسط پرسنل دوره دیده و مجرب و بصورت کاملاً بهداشتی صورت میگیرد .( لازم به ذکر است : از آنجایی که شکلات ماده ای حساس و لوکس میباشد کار با آن نیز نیاز به سلیقه خاص و آموزش های گوناگون دارد و همچنین باید در مکانی عاری از آلودگی و کاملاً بهداشتی تهیه شود . )

مزایای شکلات دست ساز     Duttai Moon        نسبت به شکلات های صنعتی:

در این شکلات ها به هیچ عنوان از اسانس استفاده نمی شود …. 
در این شکلات ها به هیچ عنوان از مواد نگهدارنده استفاده نمی شود ….
در این شکلات ها به هیچ عنوان از مواد شیمیایی استفاده نمی شود ….
مواد اولیه شکلات Duttai Moon از مواد اولیه بلژیک و فرانسه و هلند بوده و فقط از مواد درجه یک در تهیه آن استفاده می شود ….

انواع مختلف شکلات را بررسی کنیم شکلات دوتاییمون
انواع مختلف شکلات را بررسی کنیم :

کره کاکائو

همانطور که مطلع هستید کره کاکائو خواص زیادی برای بدن دارد و هیچ گونه ضرری ندارد …. 
ولی رفتاری که کره کاکائو از خود نشان می دهد کار با آن را سخت میکند …. این رفتارها عبارتند از  حساسیت زیاد به دماو رطوبت محیط …. 
شکلات هایی که از کره کاکائوی خالص تهیه می شوند به محض ایجاد تغییرات دمایی ، تغییر رنگ داده و سفید میشوند….  البته این سفیدک طعم و خواص شکلات را تغییر نمیدهد و فقط سطح کره کاکائو از درون به بیرون شکلات تغییر وضعیت پیدا میکند …

این دلیل و همچنین گرانی کره کاکائو باعث میشود تا شکلات های صنعتی توجیهی برای استفاده از این ماده ارگانیک نداشته و به موادی شیمیایی ویا CBS روغن جانشین روی بیاورند این دلیلی میشود برای پایین آوردن قیمت شکلات های تولیدی صرف نظر از ضررهایی که برای سلامت انسانها دارد …
البته افراد زیادی از این مطالب آگاهی داشته و سعی میکنند تا با دقت شکلاتی را انتخاب کنند که به بدن آنها نه تنها آسیب نمیرساند بلکه  سیستم اعصاب و قلب و عروق و… را تقویت کرده و نقش درمانی ایفا میکند.

شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون
شکلات دست ساز دوتایی مون شکلات دست ساز دوتایی مون آبان 1ام, 1402

انواع مختلف شکلات


شکلات دست ساز Duttai Moon به عنوان شکلات حامی سلامت و پیشرو در امر سالم سازی تغذیه خانواده همواره در کنار لحظه های شما خواهد بود .

شکلات دست ساز دوتایی مون
شکلات دست ساز دوتایی مون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *